Previziunile in ceea ce priveste business-ul indica faptul ca ecommenrce-ul a explodat, ceea ce inseamna ca acum este timpul perfect pentru a-ti extinde afacerea in mediul online. Exista numeroase tactici de a-ti creste noua afacere din online. Daca esti la inceput, acum e timpul perfect sa te asiguri ca toate elementele pentru afacerea ta online sunt la locul potrivit.

Iata 5 pasi cruciali de care trebuie sa tii cont atunci cand iti incepi afacerea online:

 

Targeteaza-ti audienta din online cu atentie

Ecommerce-ul depinde total de o respectabila si accesibila prezenta online. Pentru a fi recunoscut ca detinator de astfel de calitati, business-urile trebuie sa fie accesibile celor mai vizibili utilizatori. Identifica caracteristicile demografice ale clientilor care ar beneficia de pe urma produselor si serviciilor tale si creeaza-ti strategie de marketing pe baza acestor detalii.

Creeaza continut de inalta calitate si livreaza-l rapid

Continutul de calitate este considerat relevant si cuprinde informatii captivante, care incurajeaza vizitatorii sa revina. Continutul ar trebui sa reflecte tonul si stilul brand-ului, sa includa misiunea companiei, serviciile si politicile. Ar putea oferi si informatii educationale si astfel, consumatorii ar interactiona cu tine. Acesta metoda ia forma unei intrebari, raspunsurile fiind reprezentate de comentariile consumatorilor. De asemenea, interactiunea poate avea loc si prin sondaje si concursuri.

Internetul, insa, promoveaza sau omoara business-urile prin vizibilitatea si credibilitatea lor din spatiul online, fiind judecate nu numai de consumatori, ci de toti utilizatorii lui. Ele sunt catalogate si de motoarele de cautare, care joaca un rol major in castigarea acelei credibilitati sau valori.

Personalizeaza-ti continutul

Vizitatorii stiu ca acea unica si individuala experienta web exista, de aceea acestia se asteapta la ceva  mai mult. Ai un avantaj daca folosesti tehnologii care îti genereaza selectii pentru shopping, bazate pe preferinte personale. Asa cum unele website-uri celebre (Google, Apple, Facebook, etc.) au in spatele sistemelor lor aplicatii care identifica utilizatorii si urmaresc miscarile lor in mediul online, micile afaceri se pot focusa pe solutii CMR mici. Batchbook, ContactMe si Zoho sunt CRM-uri perfecte pentru solutiile de software pentru afacerile mici, fiecare costand mai putin de 20$ pe luna.

Adapteaza afacerea ta oricarui device

Consumatorii folosesc mult mai mult telefoanele pentru cautari informationale, pentru ca sunt la indemana, de aceea o platforma pentru mobil este cruciala pentru afacerea ta. Sunt o multime de soluții pentru aceste platforme: aplicatii, instrumente click-to-call, harti si notificari in tim real.

Introdu canale de cumparare

Permite consumatorilor sa exprimenteze similitudinea brand-ului tau in toate canalele de intercatiune si metodele de cumparare. Promotii, produse, servicii, campanii informative si politici, toate acestea ar trebui sa fie disponibile online, dar si offline.

Specialistii The Markers te pot ajuta oricand in dezvoltarea unei strategii eficiente de marketing pentru afacerea ta. Contacteaza-ne acum si iti vom oferi consultanta gratuita!

 

Tu pentru ce ai nevoie de servicii de marketing online?

Generare de lead-uri


Marketing 4 Ecommerce

Branding si vizibilitate

 

Sharing is caring!