1. Amazon lanseaza un Shazam pentru fashion

Ai vazut o bluza super frumoasa si nu stii unde sa o gasesti? De acum nu va mai fi o problema, Amazon a lansat un nou feature in aplicatia sa, prin care consumatorii pot incarca fotografii cu un look care le place, iar Amazon o sa caute in propria arhiva pentru piese vestimentare similare. Mai mult, StyleSnap va face clientilor sugestii si recomandari potrivite acestora. Amazon este primul retailer care ofera o astfel de optiune de cautare.

https://www.businessinsider.com/amazon-launches-shazam-for-clothes-2019-6?fbclid=IwAR0n8bShCsnzoyhVKmBtqMWnVip6hbcnGJuHypX6QiAQvcpC6MYBPlsv93g

 

 

 

2. Facebook introduce mesajele directe CTA in stories

Odata cu popularitatea pe care story-urile au castigat-o, Facebook a decis sa introduca o noua optiune in cadrul acestora. Acum brand-urile au posibilitatea sa converseze direct cu clientii prin reclamele story. Acestea au mare potential in branding, avand in vedere ca mai mult de 3 milioane de advertiseri au platit deja reclame pe story. Iar, pe Facebook sunt mai mult de un miliard de utilizatori activi zilnici care posteaza stories.

https://www.socialmediatoday.com/news/facebook-adds-click-to-messenger-cta-for-stories-ads/564146/?fbclid=IwAR162oqYh_72bu8NDIFHRwUtWLYFvbC6orgHHGmu_XHVZEu2qHwk3WnU2Zg

1

 

3. In Facebook Ad Library poti vedea informatii despre campaniile politice derulate pe platforma

Pentru o mai mare transparenta in ceea ce priveste campaniile electorale sau de natura politica sau sociala, Facebook ofera posibilitatea utilizatorilor de a vedea si descarca informatii despre reclamele derulate. Acum poti consulta cu usurinta totalul cheltuielilor efectuate de partide pe campanii Facebook. Mai mult gasesti insigh-uri interesante cu privire la locatiile geografice si date demografice despre publicul acestora.

https://www.facebook.com/ads/library/report/?source=archive-landing-page&country=RO&_rdc=2&_rdr

2019-10-14 14_26_24-Window

 

4. Facebook este in teste pentru un nou layout al postarilor cu mai multe fotografii

Printre cele mai mari preocupari ale celor de la Facebook se numara gasirea modalitatilor prin care platforma sa devina mai atragatoare vizual pentru utilizatori. In acest sens, Facebook a adaugat fundaluri colorate pentru actualizari de texte, a adaugat video 360 si multe altele. Iar acum, experimenteaza un nou set de optiuni de layout pentru postarile cu mai multe imagini. Aceasta va permite utilizatorilor sa aleaga diferite stiluri de prezentare a imaginilor lor.

https://www.socialmediatoday.com/news/facebooks-testing-new-photo-layout-options-for-multi-image-posts/564685/?fbclid=IwAR0pf-l-Hy2xu3Lx_j24UpMvLb0qRhTG5mrPkUiNMx7AuaklYmpcScUZTm4

Facebook_photo_layouts

 

5. Trenduri in social media 2020

Social Media Today a postat un infografic cu trandurile in continutul de pe social media pentru 2020. Odata cu dezvoltarea tot mai mare a lumii digitale, a platformelor si a device-urilor sunt deschise noi portite de comuniare pentru oameni si branduri. Cel mai bun exemplu este aparitia si popularitatea story-urilor. Iata in cele ce urmeaza ce fel de continut este preconizat sa castige teren in 2020.

  • Targetarea locala pentru diverse evenimente locale
  • Continut personalizat care incurajeaza audienta sa participe in campanii (in functie de insigh-uri se creaza continut bazat pe activitatea publicului tinta)
  • Creare de continut vizual care sa trezeasca reactii imediate si sa imbunatateasca engagementul (Facebook/Instagram story)
  • Pana in 2020, 50% din cautari vor fi via imagini, asta inseamna ca produsele trebuie sa fie descoperite prin social media.
  • Video continua sa creasca si sa devina din ce in ce mai important (56% din utilizatorii de internet se uita la clipuri pe Facebook, Instagram, Twitter)
  • Adoptarea marketingului prin VR si AR (utilizatea de Facebook 360, Canvas si AR/VR pentru promovarea continutului tau)
  • Marketing prin influenceri – 22% din utilizatorii de internet cu varste cuprinse intre 18 si 34 achizitioneaza produse dupa ce au vazut ca au fost endorsate de influenceri.

https://www.socialmediatoday.com/news/social-media-content-trends-for-2020-and-beyond-infographic/564523/?fbclid=IwAR3kEbLaGddAaZJ_kNFm7gP1XYoZqj2jiAtY_p1gkrHmQ7W3AfplB8_Fnyo

social_content_trends_info

 

Tu pentru ce ai nevoie de servicii de marketing online?

Generare de lead-uri


Marketing 4 Ecommerce

Branding si vizibilitate

 

Sharing is caring!