Anul acesta, Instagram a fost rege in ceea ce priveste actualizarile facute pentru a imbunatati experienta utilizatorilor. Toate modificarile ajuta atat la dezvoltarea platformei si ofera noi oportunitati atat utilizatorilor, cat si brandurilor.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre micul experiment Instagram de ascundere al like-urilor, optiunile de a cumpara direct din platforma, IGTV landscape, #onthisday si multe altele. Iata cateva dintre actualizarile care au ajuns si in Romania:

Instagram a testat ascunderea like-urilor la postari

Dupa cum bine stiti, anul acesta Instagram a uimit pe toata lumea prin decizia de a ascunde numarul de like-uri la postari. Initial, experimentul a avut loc in Canada, apoi s-a extins in alte 6 tari: Australia, Brazilia, Irlanda, Italia, Japonia si Noua Zeelanda. Motivul a fost acela de a vedea daca presiunea sociala va fi diminuata. Mai mult, si-au dorit sa ajute la crearea unui mediu sigur si propice pentru distribuirea pozelor si continutului utilizatorilor. In asa fel, acestia nu vor mai fi presati sa cumuleze un anume numar de like-uri. In plus, utilizatorii s-ar concentra mai mult pe calitatea continutului pe care il distribuie nu neaparat pe atragerea de like-uri.

Rezultatele experimentului, printre altele, au aratat ca pentru influenceri numarul de like-uri a inregistrat o scadere pronuntata. De asemenea, si engagementul acestora a avut de suferit. Mai multe date exacte pentru fiecare categorie aici: https://www.socialmediatoday.com/news/new-report-examines-the-impact-of-instagrams-hidden-likes-experiment-on-in/566887/?fbclid=IwAR0OLoKs7YrgGAXbxBgZywwCNzc6HkkfBtmBdPNQHvzBiMqR47Qp8HxFDHM

1 articol

Intagram scoate sectiunea “Following”

Stiti acea rubrica, unde vedeai activitatea celor pe care ii urmaresti? Vedeai la ce conturi s-au mai abonat prietenii, ce fotografii au apreciat si ce # urmaresc.  Ei bine, Instagram a scos-o! De ce? Conform lor, se pare ca multa lume nu stia de existenta ei. Acestia au spus ca o modalitate mai buna de a descopri conturi si pagini noi este sectiunea “Explore”.

instagram_following_change

 

Checkout in Instagram

Prin luna martie, Instagram a venit cu optiunea de a cumpara articole direct din aplicatie. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa dai click pe articolul pe care ti-l doresti (iti va aparea pretul) si esti trimis catre checkout in aplicatie. Din pacate, aceasta optiune nu a aparut si in Romania. La noi, tot ceea ce poti sa faci este sa dai click pe produs si te trimite intr-un landing page al magazinului, de unde poti achizitiona produsul.

2

 

IGTV poate fi vizionat si landscape

Chiar si micile actualizari, cum ar fi faptul ca acum putem vizualiza continutul din IGTV in format landscape ajuta la o experienta mai buna a utilizatorului pe platforma. Acum instagramerii, vlogerii si blogerii pot incarca mai usor continut si nu mai sunt limitati de formatul portret.

3

 

#Onthisday

Instagram, similar Facebook, notifica utilizatorii de memoriile din aceasta zi, anul trecut sau acum 2,3,4,5…ani. Mai mult decat atat, face mai usor de distribuit amintirile tale in story. Pe langa distribuirea simpla a lor, poti adauga: giff-uri, stickere, poll-uri si intrebari pentru a creste engagementul cu urmaritorii.

4

Imagine: https://techcrunch.com/2019/10/08/instagram-create-mode/

Donatii pe Instagram (Sticker in Story)

Odata cu cresterea in popularitate a story-urilor pe Instagram (peste 500 de milioane de utilizatori activi zilnic), acestia au adaugat diverse optiuni interactive care sa-i faca pe utilizatori sa aiba cea mai buna experienta.

Printre acestea, au adaugat si stickerele pentru donatii in stories, oferind posibilitatea utilizatorilor de a strage bani pentru grupurile non-profit pe care le apreciaza si sustin.

8

Crearea contului @Creators

Instagram a lansat un nou cont @creators, unde posteaza des informatii, sfaturi si trucuri pentru creatorii de continut. Este o sursa foarte buna de inspiratie cu insight-uri importante de la cei mai buni instagrameri.

Acolo gasiti si statistici importante despre ce continut este mai apreciat si ce furnizeaza mai mult engagement. Merita urmarit pentru ca este un bun ajutor in imbunatatirea strategiilor de promovare pe platforma.

creators

 

Speram ca toate aceste noi tool-uri si actualizari Instagram sa va ajute si pe voi sa va imbunatatiti activitatea pe reteaua sociala si sa aveti o cat mai buna experienta!

BONUS

Si ca BONUS, Instagram va oferi un mai mare control utilizatorilor asupra datelor partajate cu alte aplicatii terte.

Aceasta actualizare se va desfasura si in anul 2020, dar este o veste importanta pentru utilizatori. Scopul este sa ofere utilizatorilor optiunea de a elimina orice servicii pe care nu le mai doresc conectate cu contul personal de Instagram. Astfel, odata eliminate, aceste servicii terte, nu vor mai mai avea acces la datele noi din contul personal.

 

Tu pentru ce ai nevoie de servicii de marketing online?

Generare de lead-uri


Marketing 4 Ecommerce

Branding si vizibilitate

 

Sharing is caring!