Continutul de calitate nu poate fi obtinut decat cu ajutorul unor instrumente pe masura. In acest sens, Adobe CC ofera programe concepute special pentru crearea celui mai bun continut.
Putem spune ca Photoshop este cel mai popular dintre ele, insa suita Adobe este compusa din mai multe programe excelente pentru design, manipularea fotografiilor si editare video. Acestea sunt o alegere minunata pentru freelancerii sau companiile care trebuie sa creeze constant materiale de marketing.
Ti-am pregatit aici o lista cu 6 dintre aceste programe oferite de Adobe si modul lor de functionare:
1. Adobe Photoshop
Dupa cum am mentionat mai devreme, Photoshop este cel mai popular tool oferit de Adobe. Acesta a fost ceva timp cel mai utilizat software de redare a imaginilor digitale din lume. Lansat in 1990, aduce noi functii si imbunatatiri cu fiecare actualizare.
Photoshop iti permite sa faci orice cand vine vorba de arta digitala ā de la simpla editare a contrastului unei fotografii, pana la crearea de modele si montaje foto complexe.
Instrumentele sale sunt atat de vaste incat este practic imposibil sa cunosti complet toate caracteristicile pe care le ofera programul. Cu toate acestea, Photoshop reuseste sa ramana unul dintre cele mai eficiente soft-uri pentru crearea de continut calitativ.
2. Adobe Illustrator
Spre deosebire de alte programme ale Adobe CC care functioneaza direct cu imagini, fotografii, videoclipuri sau alte materiale, Illustrator are un obiectiv specific: crearea si manipularea vectorilor.
Mai vechi decat Photoshop, acest software este mult mai precis decat cel mai apropiat concurent al sau, Corel Draw.
Concentrat pe crearea de vectori, in loc sa lucreze cu cu bine cunoscutii pixeli, Illustrator creeaza desene bazate pe curbe care nu sunt altceva decat algoritmi matematici. Tocmai de aceea, Illustrator permite ca imaginile sa aiba dimensiunile lor manipulate liber, fara nici un fel de pierdere de calitate.
Prin urmare, este utilizat pe scara larga pentru crearea identitatii vizuale a site-urilor web, ilustratii publicitare, packaging si chiar pentru dezvoltarea de aplicatii mobile.
3. Adobe InDesign
InDesign a venit ca un raspuns al cererii pentru crearea de documente, albume, coperti de carte, pliante si multe alte produse tiparite. Odata cu aparitia sa, aceste tipuri de piese au putut fi create cu mai multa usurinta.
Desi majoritatea pieselor de design sunt concentrate pe afisaj virtual in zilele noastre, InDesign este cea mai buna alegere pentru cei care trebuie sa creeze continut pentru a fi tiparit.
Este unul dintre cele mai utilizate programe de catre profesionistii in domeniul designului grafic, care permite crearea si vizualizarea materialelor pentru segmentul de outdoor marketing.
4. Adobe Lightroom
Derivat din Adobe Camera RAW, un plugin Photoshop pentru imaginile RAW, Lightroom este principalul software de editare foto folosit de fotografii din intreaga lume.
Se concentreaza pe capacitatea sa de a citi, organiza si facilita procesele de editare (alegerea fotografiilor) si de manipulare grafica (corectii si aplicarea efectelor).
In prezent, este considerat indispensabil pentru orice fotograf profesionist, oferind functii de ultima ora cu fiecare actualizare.
Lightroom exceleaza practic in tot ceea ce Photoshop nu poate acoperi. Este mai usor de inteles, functioneaza direct cu fisiere RAW, permite sortarea fotografiilor dupa diferite aspecte si se concentreaza asupra productivitatii si a fluxului de lucru.
5. Adobe Premiere Pro
Premiere este cel mai cunoscut software de editare video, in randul profesionistilor. Este ideal pentru cei care cauta un instrument complet cu toate functiile de baza in editarea video si care functioneaza cu un sistem de cronologie si editare in timp real.
Profesionistii folosesc programul pentru a edita mai multe videoclipuri in acelasi timp, adaugand efecte, lucrand cu coloane sonore si chiar manipuland elemente 3D.
Fiind principalul instrument de editare video de pe piata, Premiere accepta fisiere de inalta rezolutie, permitand manipularea de pana la 8K, ceea ce, desigur, necesita un computer puternic.
Odata cu cresterea popularitatii YouTube in ultimul deceniu, Premiere a devenit un instrument indispensabil pentru producatorii de continut si pentru orice strategie de marketing bazata pe video. In prezent, este unul dintre cele mai cautate programe oferite de Adobe CC.
6. Adobe After Effects
Cei care lucreaza cu editarea video ar putea observa absenta anumitor functii avansate in Premiere, mai ales in cazul in care doresc sa adauge efecte vizuale deosebite.
Pentru Premiere, After Effects este exact ce este Lightroom pentru Photoshop: completarea ideala. Putem spune ca diferenta dintre cele doua este cea dintre un film clasic si unul SF, amandoua fiind la fel de bine realizate.
Folosit pe scara larga in industria cinematografica, After Effects este unul dintre principalele instrumente de pe piata pentru manipularea scenelor, permitand adaugarea de obiecte la nivel profesional, grafica de miscare si animatii.
Astfel, putem concluziona ca Adobe CC este cu siguranta cea mai potrivita alegere pentruprogramele axate pe crearea de continut. Cu posibilitati care se extind mult dincolo de aceste orizonturi, instrumentele oferite de Adobe se afla in continua dezvoltare si sunt un must-have pentru orice brand care intentioneaza sa atinga cele mai inalte limite ale vizualului.