5 motive pentru care SEO si Social Media se influenteaza reciproc

Daca pana acum ai crezut ca SEO si Social Media sunt aspecte independente care nu se influenteaza reciproc, in niciun fel, afla ca nu este intocmai adevarat. Intr-adevar, acest lucru poate fi valabil in anumite cazuri, cum ar fi faptul ca actiunile desfasurate de oameni pe retelele sociale nu iti vor ridica site-ul in clasamentul cautarilor. Motivul este unul cat se poate de simplu: Google nu ia in considerare link-urile distribuite in Social Media ca pe un factor in vederea cresterii rank-ului. 

Dar adevarul este ca Social Media poate crea, de fapt, un impact puternic asupra SEO-ului afacerii tale, asta doar daca utilizezi strategiile adecvate. 

Da, este posibil ca retelele sociale si SEO sa se imbine pentru a te ajuta sa atingi obiectivele propuse, cum ar fi traficul crescut si vizibilitatea ridicata. 

Daca nu esti convins inca, ti-am pregatit cinci motive pentru care SEO si Social Media lucreaza impreuna cu succes:

1. Indexing

Cand publici continut relevant pe retelele sociale in mod constant, acest lucru iti poate afecta pozitiv strategia de marketing digital. Postarile tale pe Social Media pot fi indexate de motoarele de cautare, cu conditia sa fie relevante, astfel incat persoanele care cauta continut similar sa le gaseasca. 

De exemplu, daca vei cauta informatii despre un restaurant, vei gasi paginile de socializare si profilul restaurantului printre rezultatele de cautare de top, deoarece acestea sunt relevante pentru interogare. Daca continutul este popular pe Social Media, acesta va fi indexat mai rapid. 

2. Domain Authority

Autoritatea unui site web este unul dintre factorii care influenteaza locul acestuia in clasementul motoarelor de cautare. Daca domeniul paginii tale are o valoare ridicata, poti obtine o pozitie mai buna. Autoritatea unei pagini sau a unui site necesita timp pentru a se dezvolta. Daca iti doresti sa cresti autoritatea, este nevoie de un continut constant si calitativ, precum si de backlink-uri relevante. 

Intrucat majoritatea continutului este transmisa prin intermediul Social Media, utilizarea influentei paginilor tale din retelele sociale pentru cresterea autoritatii poate face minuni pentru SEO.

3. Retelele sociale ofera o perspectiva mai buna

SEO se refera la modul in care utilizezi algoritmii motoarelor de cautare pentru a manipula clasamentele realizate de acestea in urma integorarilor. La o privire mai atenta, SEO nu este intotdeauna centrat pe clienti.  

Locul site-ului tau in motoarele de cautare nu se refera doar la optimizarea cuvintelor cheie. Pentru rezultate care functioneaza cu adevarat, trebuie sa iei in considerare si optimizarea retelelor sociale.

Social Media a devenit acum o parte integrata a cautarilor. Astfel, iti poti intelege cu usurinta audienta si te poti concentra eficient asupra publicului tinta. Social media iti ofera o perspectiva mai buna a publicurilor, a continutului si a impactului acestuia.

4. Constientizarea de brand

Prin partajarea de informatii si noutati legate de brand-ul tau, folosindu-te de retelele sociale, poti conecta eficient brandul de industria specifica. 

Cand un potential client cauta informatii legate de serviciile sau produsele pe care le oferi, acesta poate cauta folosind numele companiei tale direct, datorita prezentei sale in Social Media. De exemplu, daca vei cauta numele companiei Zara prin Google, cu siguranta motorul de cautare te va trimite direct spre articole vestimentare.

5. Relatia cu publicul este imbunatatita Traficul crescut imbunatateste pozitia in clasamentul motoarelor de cautare si creste, de asemenea, constientizarea brand-ului tau. Poti construi o conexiune puternica cu publicul si poti, astfel, creste rata de conversie. Dupa cum am mentionat si anterior, Social Media este un instrument puternic pe care il poti utiliza pentru optimizare. Pentru a activa acest lucru, ar trebui sa te asiguri, in primul rand, ca afacerea ta beneficiaza de serviciile unui specialist SEO de incredere pentru gestionarea profilelor tale in retelele sociale, postarea regulata si optimizarea continutului, astfel incat sa incurajeze distribuirea sociala. Folosind SEO si Social media, iti puteti atinge obiectivele de marketing cu mai multa usurinta!

Esti all in
cu noi?

Ia legatura cu noi si lasa-ne sa preluam provocarea ta!

Toti partenerii nostri beneficiaza gratuit de un audit al performantei propriilor site-uri (Conversion Rate Optimization) dedicat cresterii experientei utilizatorilor (UX) si a ratelor de succes.