Ce impact are coronavirus in engagementul pe social media al brandurilor

Situatia in online se schimba pe zi ce trece. Marketerii si brandurile muncesc din greu pe zi ce trece pentru a ramane relevanti si in timpul situatiilor criza. Asta se intampla si acum.

Pentru a intelege mai bine contextul, in special pentru branduri si marketeri, trebuie sa vedem la ce fel de engagement ar trebui sa ne asteptam in aceasta perioada pe social media.

Zilele trecute, Rivaliq.com impreuna cu Jason Keath (CEO si analist la Social Fresh) au analizat ratele de engagement pe social media in 14 industrii pentru a vedea in ce mod afecteaza pandemia interactiunea utilizatorilor in online cu brandurile.

Principalele rezultate ale performantei canalelor in functie de industrie:

INSTAGRAM

Instagramul a avut parte de cel mai puternic impact, cu o scadere de 14% al engagementului. Acest lucru se intampla pentru ca oamenii nu intra pe Instagram pentru a-si culege informatii sau pentru a se conecta cu prietenii si familia, acest lucru il fac pe Facebook.

Din industriile analizate, sigurele care nu au inregistrat un declin sunt ONG-urile si Mass-media. ONG-urile sunt cele care se organizeaza pentru a furniza servicii celor afectati de virus, cele care incep sa coordoneze strangeri de fonduri. Acestea atrag atentia utilizatorilor de social media. Paginile de mass media, de asemenea, fac eforturi pentru a oferi informatii cruciale utilizatorilor.

In concluzie, Instagram nu este prima sursa pe care oamenii o acceseaza pentru actualizari despre evolutia virusului. Multe industrii inregistreaza scaderi puternice ale engagementului pe aceasta retea.

FACEBOOK

Comparativ cu Instagram, Facebook-ul inregistreaza o scadere mai mica in engagement, dat fiind faptul ca platforma inca este folosita de utilizatori pentru a se conecta cu familia si a mai cauta informatii despre evolutia pandemiei.

In ceea ce priveste industriile afectate, Fashion and Home a inregistrat o scadere rapida in ultima saptamana.

Serviciile financiare, Food and Beverage si Health and Beauty care inregistrau la sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie varfuri de engagement, au urmat tendinta celorlalte industrii cu o scadere accentuata in ultima saptamana.

Bauturile alcoolice au inregistrat anumite cresteri in prima saptamana din martie, dar s-a restabilit la media industriei ei.

Industria invatamantului s-a bucurat de o crestere a ratei de interactiune. Pe masura ce scolile s-au inchis si facultatile si-au suspendat cursurile, utilizatorii au intrat sa se informeze de pe paginile oficiale.

Hotelurile, statiunile si echipele sportive au avut unele dintre cele mai puternice scaderi pe Facebook.

In concluzie, desi pare ca exista o activitate crescuta pe Facebook, pe masura ce prietenii si familia comunica mai mult si cautat noutati, brandurile nu au prea mult success pe acest canal, in aceasta perioada, decat daca vorbesc sau aduc un plus de informatii legat de coronavirus. Concluzia? Trebuie sa comunicam contextual si sa ii ajutam pe ceilalti.

Esti all in
cu noi?

Ia legatura cu noi si lasa-ne sa preluam provocarea ta!

Toti partenerii nostri beneficiaza gratuit de un audit al performantei propriilor site-uri (Conversion Rate Optimization) dedicat cresterii experientei utilizatorilor (UX) si a ratelor de succes.