Cuvintele cheie folosite in marketing SEO ▷ ghidul complet pentru incepatori

marketing SEO

Optimizarea pentru motoarele de cautare, cunoscuta sub numele de SEO, este o componenta esentiala atat in crearea site-urilor, cat si in promovarea online.

Orice agentie care ofera si marketing SEO iti va vorbi despre cat de importante sunt cuvintele cheie si despre cum joaca ele un rol crucial in strategiile de optimizare. Acestea reprezinta legatura dintre utilizator si continutul pe care il cauta. Cu ajutorul cuvintelor cheie, motoarele de cautare pot identifica si oferi rezultatele cele mai relevante pentru fiecare cautare facuta.

Pentru ca stim ca poate fi dificil sa faci fata volumului mare informatii pe care il primesti de la specialistii SEO, am decis sa iti explicam ce sunt si cum sunt clasificate cuvintele cheie. Iata ce trebuie sa stii!

Short-tail

Aceste cuvinte cheie sunt de obicei scurte, fiind formate din maxim 3 cuvinte. De exemplu, „marketing SEO” este un cuvant cheie short-tail pe care il folosesc cei care vor sa invete mai multe despre ce este si ce inseamna SEO. Cuvintele cheie short-tail sunt generale si au, de obicei, un volum mare de cautari, dar si o concurenta puternica.

Long-tail

Spre deosebire de cele short-tail, aceste cuvinte cheie sunt mai lungi, formate din mai mult de 3 cuvinte. „Agentie marketing SEO Bucuresti” este un exemplu si este folosit de cei care, evident, sunt in cautarea unei agentii ce ofera servicii de optimizare in orasul Bucuresti. Un alt exemplu ar fi „cum sa optimizezi site-ul pentru SEO”. Aceasta expresie cheie este specifica si este folosita in special de utilizatorii care sunt in cautarea de informatii detaliate despre optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare.

Desi au un volum mai mic de cautari si sunt mai putin competitive decat cuvintele cheie short-tail, cele long-tail pot fi mai relevante pentru audienta specifica si pot avea o rata de conversie mai mare.

Short-term fresh

Aceste cuvinte sunt relevante pe termen scurt si pot genera spike-uri virale. De exemplu, „anvelope de iarna” sau „targ de Craciun 2023”, ar putea fi cuvinte cheie de acest tip care vor avea un volum mare de cautari intr-o anumita perioada de timp.

Long-term evergreen

Sunt cuvinte cheie care raman relevante in timp. „Cum sa faci SEO marketing eficient” poate fi o astfel de expresie cheie, deoarece subiectul este de interes constant.

Product defining

Aceste cuvinte cheie descriu si explica un produs sau serviciu. Daca, de exemplu, comercializezi jucarii din lemn, o expresie cheie de acest tip, care sa fie si relevanta pentru afacerea ta, ar putea fi „jucarii din lemn pentru copii de 5 ani”. Aceasta expresie descrie perfect o categorie de produse si poate fi folosita pentru a optimiza o pagina de produs dedicata acestor jucarii.

Customer defining

Aceste cuvinte cheie se adreseaza direct audientei tinta. „Cursuri SEO pentru incepatori” se adreseaza persoanelor care sunt noi in acest domeniu si sunt in cautarea unor cursuri care sa se potriveasca nivelului lor de cunostinte.

Acest tip de cuvinte si expresii cheie sunt esentiale pentru a atrage clienti potriviti pentru afacerea ta.

Geo-targeting

Aceste cuvinte sunt esentiale pentru afacerile locale. Daca, de exemplu, vorbim despre o agentie care se ocupa cu marketing SEO in Bucuresti, „marketing SEO Bucuresti” sau „ firma SEO Bucuresti” ar fi expresiile cheie perfecte pentru targetare.

Sunt cuvintele locale care te ajuta sa targetezi o zona specifica – judet, sector, oras sau tara.

LSI (Latent Semantic Indexing)

Acestea sunt cuvinte cheie semantice sau sinonime care sunt strans legate de cuvantul cheie principal. Daca ai ca si cuvant cheie principal „optimizare SEO”, LSI ar putea include „optimizare pentru motoare de cautare” sau „strategii SEO”.

LSI sunt importante pentru a ajuta motoarele de cautare sa inteleaga mai bine continutul paginii tale.

Intent Targeting

Intelegerea intentiei utilizatorului este esentiala. Cuvintele cheie pot fi:

  • informationale, de exemplu, utilizatorii pot cauta „ce este SEO?”,
  • comerciale: „servicii de SEO marketing”,
  • sau tranzactionale: „pret servicii SEO”.

Acestea sunt importante pentru a intelege intentia utilizatorului si a oferi continutul potrivit.

Acum ca stii aceste tipuri, cum le poti folosi in avantajul tau?

Poate parea simplu sa cauti, alegi si folosesti cuvintele cheie, totusi, lucrurile nu stau chiar asa. Ai nevoie de o intelegere profunda a modului in care SEO functioneaza si cum trebuie sa alegi fiecare cuvant si expresie in parte.

Utilizarea eficienta a cuvintelor cheie in SEO marketing presupune:

  • Cercetare. Inainte de a selecta cuvintele cheie, sunt folosite instrumente de cercetare a interogarilor si cautarilor pentru a identifica cele mai relevante si profitabile cuvinte si expresii pentru afacerea ta.
  • Diversificare. Nu ne bazam doar pe cuvinte cheie short-tail doar pentru ca au cel mai mare volum de cautari. Datorita specificitatii lor, cuvintele cheie long-tail adesea au o rata de conversie mai buna.
  • Monitorizare. SEO este un proces continuu. Monitorizarea periodica a performantei cuvintelor cheie si ajustarea strategia in consecinta sunt cat se poate de necesare pentru marketing SEO bine facut.
  • Continut de calitate. Nu este suficient doar sa integrezi cuvintele cheie in continutul tau, trebuie sa oferi si informatii de calitate.
  • Optimizarea tehnica. In timp ce continutul este rege, optimizarea tehnica, cum ar fi imbunatatirea vitezei site-ului si structura acestuia, sunt la fel de importante.

Apeleaza la o agentie marketing SEO!

Pentru a profita la maximum de puterea cuvintelor cheie in SEO, trebuie sa ai alaturi partenerul potrivit. The Markers este agentia de marketing care iti ofera nu doar experienta, ci si o echipa vesela, ambitioasa si dedicata succesului tau.

Valorile noastre – integritate, comunicare, orientare catre rezultate, evolutie, entuziasm si creativitate – sunt promisiunea noastra catre tine. Suntem gata sa iti fim alaturi in calatoria spre succes. Contacteaza-ne si hai sa facem lucrurile sa se intample!

Esti all in
cu noi?

Ia legatura cu noi si lasa-ne sa preluam provocarea ta!

Toti partenerii nostri beneficiaza gratuit de un audit al performantei propriilor site-uri (Conversion Rate Optimization) dedicat cresterii experientei utilizatorilor (UX) si a ratelor de succes.