Agentie SEO Bucuresti sau nu ▷ garantia expertizei locale sau costuri reduse marcate de incertitudine?

agentie SEO Bucuresti

Nu ai crede ca in era puternic digitalizata in care traim ai fi nevoit sa apelezi la servicii locale, mai ales atunci cand este vorba despre servicii aferente mediului online – nu-i asa? Ei bine, se pare ca go local va fi mereu in tendinte, in aproape orice caz.

Domeniul marketing-ului digital, desi influentat in mare parte de aspecte care pot fi rezolvate si gestionate de la distanta, are nevoie si de componente locale. Desigur, aceste componente au rolul de a-ti furniza tie, clientului, servicii de calitate superioara, dar mai ales complete.

Pe scurt, desi online, afacerile locale se vor raporta tot la competitia locala. Daca nu vinzi produse sau servicii la nivel national sau international, vei avea nevoie de o agentie SEO Bucuresti, daca afacerea ta are sediul in capitala, desigur.

In esenta, atunci cand ai un sediu care poate fi vizitat de catre clienti in vederea unei achizitii, o echipa de experti care cunoaste piata locala, dar si competitia din respectiva zona, iti va fi de mare ajutor.

optimizare SEO locala

Ai nevoie de optimizare SEO la nivel local? Iata care sunt principalele beneficii

Sa incepem cu lucrurile care iti vor atrage atentia – anume beneficiile! Contrar asteptarilor, optimizarea SEO la nivel local are destul de multe beneficii, multe dintre care nu afecteaza strict SEO, mai exact performanta afacerii tale in motoarele de cautare.

Optimizarea completa si adecvata la nivel local va oferi totodata unei agentii SEO din Bucuresti o serie de statistici, date si informatii care pot fi esentiale in dezvoltarea altor strategii de marketing.

 • Imbunatatire semnificativa a vizibilitatii online – cand se pune problema de local, vizibilitatea in mediul online nu este totul. Mai exact, optimizarea SEO locala te poate pune in randul reprezentantilor unui anumit tip de afaceri pentru orasul de referinta. Cand spui service auto Bucuresti, probabil ai in minte cateva entitati care au o prezenta puternica in Google prin intermediul optimizarii SEO la nivel local.
 • Mai multi vizitatori si clienti la locatie – mediul online nu este absolut. Acesta nu elimina nevoia unei locatii fizice, indiferent de produsele sau serviciile pe care le vinzi. Oamenii vor dori mereu sa incerce, sa probeze sau sa guste. Este mereu un plus, daca bugetul afacerii permite, sa ai o locatie fizica – fie aceasta si un colt al unei fabrici sau depozit. O agentie SEO din Bucuresti iti poate aduce clienti chiar si acolo.
 • Exploatezi la maximum nevoile clientilor – care este nevoia principala a clientilor, mai ales dupa pandemie? Ei bine, conform statisticilor, a avut loc o tranzitie rapida si neasteptata. Astfel, in prezent, se prefera cumparaturile realizate la nivel local, dar mai ales sustinerea producatorilor de acest tip. Implicit, interactiunea cu sediul acestor afaceri este pretuita de catre clienti.
 • Trafic online cu audienta clara – local inseamna oras. Astfel, vei beneficia de pe urma fiecarei cautari realizata la nivel local. Rezultatul principal consta in posibilitatea de a te concentra pe audienta clara, locala – si nu nationala sau chiar internationala. Astfel, eforturile SEO pot produce mai multe conversii (vanzari, in principal).
 • Interactiune imbunatatita a clientilor cu afacerea ta – in SEO local, cel mai important lucru este Google Business Profile. Acesta poate fi completat in detaliu cu informatii despre afacerea ta. Totodata, ofera utilizatorilor posibilitatea de a realiza un apel direct din browser sau din aplicatia Maps. Pe scurt, un utilizator cu nevoie pentru serviciile/produsele tale poate afla programul tau, inclusiv o modalitate sigura de contact intr-un singur pas – anume o cautare pe Google.
 • Exploatarea recenziilor online/Google – utilizatorii pot lasa recenzii in acel Google Business Profile aferent afacerii tale. Acest lucru poate imbunatati conversiile semnificativ. Statisticile arata ca, in ziua de astazi, marea majoritate a clientilor iau decizii de cumparare in baza recenziilor – fie ca este vorba despre o comanda online sau o achizitie in persoana.
 • Ai o sansa egala la competitie – o agentie SEO Bucuresti nu poate realiza SEO local fara cercetare amanuntita in privinta competitiei. Astfe tu, ca si proprietare de afacere, vei afla foarte multe informatii despre competitoriitai – strategii de marketing, selectie de produse, oferte, promotii si multe altele. Optimizarea SEO la nivel local iti ofera o sansa egala atunci cand intri intr-un mediu competitiv!

Dupa cum poti vedea, SEO la nivel local este deosebit de important. Lasand la o parte aspectul strict online, optimizarea realizata corespunzator te poate pune in randul afacerilor de top din industria in care activezi. Totodata, o strategie SEO cuprinzatoare poate crea din brandul afacerii tale un punct de referinta in industrie, punct caracterizat de incredere si eficienta.

Afla mai multe despre SEO local!
Google Local Pack

Google Local Pack – ce este si cum ajungi acolo?

Poate nu stii ce inseamna Local Pack, dar suntem sigur ca stii foarte bine cum arata. Aceasta caracteristica Google este marcata de trei rezultate (de obicei) adunate in topul rezultatelor cautarii. Acest Local Pack prezinta o harta cu pin-uri aferente celor trei rezultate de afaceri mentionate sub aceasta. Apoi, cele trei rezultate prezinta o selectie importanta de detalii – numele afacerii, numarul si nota recenziilor pe Google, tipul afacerii, numarul de ani de activitate, adresa, numar de telefon, daca sediul este deschis sau nu, precum si urmatoarea data/ora de deschidere.

In dreapta acestui Local Pack exista si butoane caracteristicii navigarii pe harta – anume Directions, dar si un buton care te duce direct pe website-ul afacerii.

Practic, este o extensie a profilului afacerii care poate fi gasit atunci cand navighezi pe Google Maps, dar cu mult mai multe informatii si detalii oferite in prima instanta. Evident, cineva trebuie sa completeze corespunzator aceste informatii – anume, o agentie SEO Bucuresti.

Cum ajungi in Google Local Pack?

Evident, intrebarea esentiala este cum anume ajunge afacerea ta in cele trei mentiuni – sau cel putin dupa acestea? Exista un buton care ofera utilizatorului optiunea de a descoperi si mai multe afaceri, in cazul in care primele trei nu il multumesc.

Ei bine, acest lucru este realizat in parte de optimizare SEO locala, dar si de activitati in cadrul unei strategii SEO traditionale, dupa cum vei vedea.

 • Completare 100% a Google Business Profile – nu trebuie sa omiti absolut niciun detaliu, cel putin dintre cele esentiale. Clientul trebuie sa poata obtine toate informatiile necesare din profilul tau Google Business.
 • Genereaza recenzii pentru profilul tau – recenziile sunt un mod bun de a intra in acel Local Pack. Acesta este si motivul pentru care unele afaceri cer recenzii dupa fiecare interactiune cu clientii. In unele cazuri, o recenzie iti poate obtine si o reducere in viitor.

Acestea sunt doua lucruri esentiale care trebuie facute de o agentie SEO Bucuresti si care sunt strict legate de acel Local Pack. Apoi, vei avea din nou de serviciile unei agentii pentru a te putea ocupa si de urmatoarele:

 • Strategie cuprinzatoare de backlinks – in vederea ocuparii unui loc in acel Local Pack, website-ul tau trebuie sa contina link-uri si backlink-uri relevante la nivel local. Acestea construiesc imaginea si increderea brandului tau, dar si autoritatea domeniului website-ului afacerii tale. Acest aspect nu intra nu categoria SEO local, ci mai degraba traditional.
 • Imagine social media puternica – o afacere poate beneficia foarte mult de pe urma unei prezente puternice in social media. Chiar daca aceasta nu este construita cu intentii locale, utilizatorii vor cauta afacerea online, aspect care poate imbunatati rezultatele cautarilor la nivel local.
Afla cat costa optimizarea SEO!
local SEO optimizare

Care este cel mai important aspect al optimizarii SEO locale?

Spre deosebire de optimizarea SEO clasica, traditionala, in cea locala nu trebuie investite resurse in mod constant. Mai mult decat atat, aceasta nu prea poate da gres. Odata ce informatiile sunt introduse in profilul tau, tot ce trebuie sa faci este sa te concentrezi pe strategiile SEO obisnuite, de baza.

Totusi, nu te lasa pacalit de acest lucru! Mai exact, optimizarea SEO la nivel local dureaza. Exista o serie de procese care trebuie urmate corespunzator, precum verificarea locatiei sediului afacerii tale, precum si dovedirea faptului ca aceasta exista cu adevarat.

Apoi, completarea informatiilor este un lucru – completarea informatiilor mai bine decat competitia ta este cu totul un alt lucru. Exista anumite moduri prin care poti personaliza, minim ce-i drept, profilul tau Google. O agentie SEO din Bucuresti te va putea indruma corespunzator!

agentie SEO locala

Care sunt beneficiile colaborarii cu o agentie SEO locala?

Pentru SEO local ai nevoie de o agentie locala, nu-i asa? Ei bine, raspunsul este evident da, dar acest lucru nu se intampla intotdeauna. Deseori, costurile scazute primeaza in timpul unei alegeri, proprietarii afacerilor uitand de faptul ca acest tip de costuri implica un anumit nivel de incertitudine.

Pe scurt, o agentie SEO Bucuresti, de exemplu, iti ofera garantia expertizei la nivel local si a unei retele mari de furnizori de servicii – la polul opus se afla o agentie din afara ariei tale de acoperire, de regula aleasa pe baza costurilor, dar marcata de incertitudine.

Nimeni nu spune ca o agentie care nu activeaza la nivel local va performa automat slab. Totusi, colaborarea cu aceasta implica mult mai multe griji pentru proprietarul afacerii.

 • Expertii locali cunosc zona si piata – acestia deja cunosc afacerile pe care trebuie sa le intreci. Prin urmare, trebuie doar sa cerceteze strategiile SEO aplicate de acestea.
 • Ai parte de interactiuni mai confortabile – nu exista grija diferentei de fus orar, in primul rand. Apoi, programarea unei intalniri la sediul tau este un lucru foarte usor de realizat.
 • Talentul local este antrenat mai bine – expertii de la nivel local ajung experti prin interactiunea cu mai multe agentii SEO de top. Astfel, colaborarea cu o agentie SEO Bucuresti iti ofera accesul la experti care au lucrat si performat in industrie pe bune.
 • Colaborezi cu o agentie reala – desi se intampla rar, exista cazuri cand agentiile straine sunt gestionate de o singura persoana care are puse la punct procese de outsourcing pentru orice serviciu. In majoritatea cazurilor, colaborarea cu o astfel de agentie nu este recomandata.
 • Acces la o retea cuprinzatoare de servicii – expertii SEO care activeaza la nivel local cunosc nu numai piata, dar si furnizorii de servicii care le pot face viata mai usoara. Printre acestea se pot numara administratorii de platforme/website-uri care au o nisa similara cu cea a afacerii tale, in vederea unei promovari, de exemplu.
 • Adaptarea rapida la trendurile locale – un trend local sau chiar national trebuiet exploatat cat mai repede cu putinta. Doar un expert dintr-o agentie SEO Bucuresti poate sti astazi ce s-a intamplat ieri in oras si sa profite de pe urma acestui lucru – fie prin optimizare SEO sau prin colaborarea cu departamentul social media pentru a pune la punct postarea perfecta.
 • Lucrezi cu o echipa de experti – nu in ultimul rand, colaborarea cu o agentie locala implica colaborarea cu o echipa de experti care isi pot organiza strategiile cum trebuie. Nu ai nevoie de un expert SEO tehnic sau de un content writer separat – totul iti va fi pus pe tava de catre o agentie SEO Bucuresti.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat si faptul ca o agentie locala poate fi chiar mai ieftina decat o optiune… din afara, contrar asteptarilor. Timpul si efortul necesare pentru a infaptui toate cele mentionate pana acum vor fi reduse semnificativ atunci cand expertii SEO deja stiu cum sa cerceteze piata si competitia.

Astfel, la final de luna, este posibil sa fii taxat pentru un numar minim de ore, dar pentru rezultate maxime!

Daca acesta este tipul de rezultate pe care il cauti, nu ezita sa programezi o intalnire cu expertii SEO ai agentiei The Markers. Iti putem explica pe indelete cum stau lucrurile din punct de vedere local SEO si te vom ajuta sa construiesti o prezenta online de indiviat in domeniul tau de activitate!

Vrei sa afli totul despre optimizarea SEO? Click aici!

Esti all in
cu noi?

Ia legatura cu noi si lasa-ne sa preluam provocarea ta!

Toti partenerii nostri beneficiaza gratuit de un audit al performantei propriilor site-uri (Conversion Rate Optimization) dedicat cresterii experientei utilizatorilor (UX) si a ratelor de succes.